Începe procesul în care fostul ministru Sebastian Vlădescu e acuzat că a luat mită peste 3 milioane de euro
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, luni, începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu este acuzat de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată.
„În temeiul art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Mircea Ionuţ Costea, Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, Mihaela Mititelu şi Cristian Alexandru Boureanu. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 89/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii Mircea Ionuţ Costea, Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, Mihaela Mititelu, Cristian Alexandru Boureanu şi Constantin Dascălu”, se arată în minuta deciziei.
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 3 zile.
Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar pe 15 noiembrie 2019 pentru luare de mită şi trafic de influenţă.
Potrivit unui comunicat al DNA, dosarul are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005 – 2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro de către o companie străină, cu titlu de comisioane, unor oficiali români în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate.
În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fostul deputat Cristian Boureanu, acuzat de trafic de influenţă.
De asemenea, au fost deferiţi Justiţiei Mircea Ionuţ Costea (fost angajat la Ministerul Finanţelor şi fost director al Eximbank) – trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită şi Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) – luare de mită.
Într-un dosar separat, în luna martie, a fost trimis în judecată omul de afaceri Josef Hornegger, care a recunoscut că a dat mită mai multor oficiali români, printre care se află şi Sebastian Vlădescu.
Sursa: www.agerpres.ro
- UE se pregătește de falimente bancareUniunea Europeană intenţionează să facă mai uşor procesul de lichidare a băncilor de talie medie care dau faliment, prin accesarea sistemelor naţionale de garantare a depozitelor bancare pentru finanţare, informează Bloomberg News citând surse din apropierea acestui dosar, transmite Agerpres. În conformitate cu o propunere ce ar trebui să fie prezentată la mijlocul lunii aprilie, …
- Ministrul adjunct de externe al Ucrainei: Nu avem tancuri suficiente pentru o contraofensivă. Noi avem 60 de tancuri, rușii produc 10 pe ziKievul nu are suficiente tancuri pentru o contraofensivă, a declarat adjunctul ministrului ucrainean de externe Andriy Melnik pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Nu vrem să începem o contraofensivă care nu este pregătită. Acum avem aproximativ 50-60 de tancuri din Occident, dar rușii, ca și acum și în trecut, sunt capabili să producă sau să aducă capacitatea …
- Ursula von der Leyen vrea să preia în octombrie șefia NATOPreşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va candida pentru a deveni următorul secretar general al NATO, a informat vineri ziarul The Sun, citând o sursă diplomatică, informează Reuters, citat de Agerpres. Mai multe state membre ale Alianţei Nord-Atlantice au sugerat că von der Leyen va prelua conducerea în octombrie, conform sursei citate. Actualul secretar general …
- Desecretizarea tuturor salariilor: Când se va întâmpla în România şi ce înseamnăSalariile nu vor mai fi secrete, potrivit unei măsuri adoptate de Parlamentul European. Angajatorul va fi obligat să spună salariaților, la cerere, cât câștigă colegii lor care ocupă aceeași funcție, pentru mai multă transparență și egalitate salarială. Decizia a venit după ce Parlamentul a constatat că în Uniunea Europeană, femeile câștigă, în medie, cu 13% …
- Avocata Elena Radu: USR vrea ca înainte de a te condamna cineva să fii arestat preventivde Elena Radu, avocat Balarie de lege pentru modificarea Codului de procedura penala propusa de USR, aflata in consultare publica la Senat (B189/2023) Deci, arestul preventiv sa fie si pentru a nu te sustrage de la executarea pedepsei. Inainte de a te condamna cineva, sa fii arestat preventiv, ca poate vei fi condamnat si te …