SocialȘtirile 60m.RO

Se vor lua măsuri speciale de prevenție la examenele naționale

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit împreună printr-un ordin, măsurile de prevenție împotriva coronavirus ce vor fi implementate pe parcursul examenelor naționale de anul acesta.

Ordinul prevede măsurarea temperaturii elevilor și cadrelor didactice la intrarea în instituțiile de învățământ, interzicerea accesului persoanelor care prezintă semne de îmbolnăvire, parcurgerea unor circuite care să minimalizeze contactul elevilor și profesorilor la intrarea și iesirea din unitate, precum și metodele de dezinfectare a spațiilor.

„În situaţia în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară nu i se va permite accesul în unitatea de învăţământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului şi conduitei de tratament”, se specifică în ordin.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la intrarea în instituțiile de învățământ se va efectua triajul epidemiologic al persoanelor. Astfel că se măsura temperatura cu un termometru noncontact.

Temperatura corporală a persoanelor nu trebuie să depășească 37,3 grade, măsurată la umbră. În cazul în care temperatura unei persoane depășește maximul admis, se va efectua măsurarea de trei ori la intervale de doua – cinci minute.

Elevii vor fi repartizați pe rânduri, la distanțe de 2 m unul față de altul.

Așezarea în clasă va fi reprezentată grafic iar fiecare elev va fi îndrumat direct către locul lui, pentru a se minimaliza contactul între persoane, notează agerpres.ro.

În instituții vor fi disponibile dispensere cu dezinfectant, săpun, hârtie și se va efectua periodic dezinfectarea spațiilor comune.

Back to top button