PoliticăȘtirile 60m.RO

PSD va susține doar o stare de alertă ”intermediară”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat duminică că partidul său va susține o stare „intermediară” de alertă, pe o perioadă strict limitată în timp, de 15 zile.

PSD va vota în Parlament Legea de aprobare a hotărârii de Guvern doar dacă aceasta va conține si măsurile propuse de ei.

„Noi am decis, în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine în cadrul Comitetului Executiv al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult”, a declarat Romașcanu fiind citat de agerpres.ro.

Prevederile pe care PSD dorește să le introducă în Legea de aprobare a HG care urmează să fie adoptată de Guvern vizează deschiderea spitalelor, transparentizarea licitațiilor achizițiilor publice și deschiderea bisericilor.

„Durata măsurilor, tranzitorie, să fie de maximum 15 zile. Deschiderea spitalelor pentru pacienţii non COVID. Toate achiziţiile publice se vor face transparent cu licitaţie. Este un comentariu al Guvernului că acest lucru ar împiedica acţiunea imediată în caz de nevoie. În trei luni de zile de stări de urgenţă şi stări de alertă nu au reuşit să facă achiziţiile necesare pentru echipamentele de protecţie, nici măcar beneficiind de proceduri simplificate, nu vedem cum ar putea să-i încurce acest lucru de acum încolo. Deschiderea bisericilor, foarte importantă! Şi, trebuie să fie găsită o soluţie, astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor din unităţile hoteliere având în vedere că începe sezonul, iar mulţi dintre cetăţenii care au achiziţionat pachete turistice le-au achiziţionat împreună cu serviciile de masă. Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege şi fără acestea Partidul Social Democrat nu va vota legea trimisă în Parlament”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PSD.

Back to top button