InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump va ține un discurs la Academia Militară SUA

Președintele Trump este programat să țină un discurs sâmbătă la Academia Militară din SUA și se așteaptă ca acesta să fie un discurs cum nu s-au mai ținut în istoria recentă la West Point, N.Y.

În primul rând, evenimentul nu se va desfășura pe stadionul Michie de 38.000 de locuri, unde joacă echipa de fotbal a academiei. În schimb, va avea loc pe Parade Field, o zonă deschisă, înconjurată de statui ale generalilor legendari ai armatei americane, precum Washington, Eisenhower, MacArthur și Patton.

Membrii familiei cadeților vor putea urmări prin streaming live festivitatea. Nu vor fi acolo în persoană, din păcate, pentru a-i urmări pe absolvenți.

„Este un adevărat an unic. Este într-adevăr „, a spus Sherman Fleek, istoricul Comandamentului West Point.

Și jurământul cadeților în funcția de locotenenți secunzi – care se întâmplă în mod normal după ceremonie – s-a întâmplat deja, pe 23 mai, online.

După îngrijorările inițiale cu privire la faptul că evenimentul ar putea fi anulat din cauza virusului, oficialii academiei au anunțat în aprilie că vor continua „după luarea în considerare atentă a măsurilor pe care armata le poate lua pentru atenuarea riscului”, a declarat la acea vreme secretarul armatei, Ryan McCarthy.

Când președintele Trump și-a dezvăluit inițial planurile de a vorbi la West Point, data a fost stabilită pentru 23 mai, dar ulterior a fost schimbată pentru sâmbătă, pe fondul restricțiilor cauzate de coronavirus.

Președintele și-a exprimat o oarecare dezamăgire în momentul în care a aflat că ceremonia va fi modificată față de anii precedenți.

„Va exista o distanță mare între participanți, deci va fi foarte diferit față de alți ani”, a spus președintele. „Îmi place aspectul? Nu, nu. Însă în cele din urmă, anul viitor, vor avea o ceremonie așa cum a fost până acum.”

Aceasta va fi primul discurs a lui Trump la West Point, alăturându-se unei lungi liste de președinți, printre care Theodore Roosevelt, William Howard Taft, Woodrow Wilson, Franklin Roosevelt, Dwight Eisenhower, Lyndon Johnson, John Kennedy, Gerald Ford, Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama, care au susținut discursuri la Academie.

Taft era secretar de război la momentul discursului său; Eisenhower a vorbit și el, și George H.W. Bush a vorbit de două ori acolo în calitate de vicepreședinte.

Vicepreședintele Mike Pence a vorbit la West Point în primăvara anului trecut.

Back to top button