InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump s-a adresat absolvenților Academiei Militare a SUA

Sâmbătă, președintele Trump s-a adresat clasei de absolvire a Academiei Militare a Statelor Unite din West Point, spunându-le că sunt „cei mai curajoși dintre cei curajoși” și salutând durabilitatea instituțiilor din America „împotriva pasiunilor și prejudecăților momentului”.

„Pentru cei 1107 cadeți care astăzi devin cei mai noi ofițeri din cea mai excepțională armată care a văzut vreodată câmpul de luptă, sunt aici pentru a le oferi salutul Americii. Vă mulțumim că ați răspuns la apelul națiunii voastre”, a spus el.

„Această academie militară produce doar cei mai bun dintre cei mai buni – cei mai puternici dintre cei puternici – și cei mai curajoși dintre cei curajoși”, a spus el. „West Point este un simbol universal al galanteriei, loialității, devotamentului, disciplinei și priceperii americane”.

Pe tema politicii externe, Trump a declarat că administrația sa „restabilește principiul fundamental potrivit căruia slujba soldatului american nu este să reconstruiască națiuni străine, ci să apere – și să apere puternic – națiunea noastră de dușmanii străini”.

„Încheiem epoca războaielor nesfârșite. În locul său se află o concentrare reînnoită, în apărarea intereselor vitale ale Americii. Nu este de datoria trupelor americane să rezolve conflictele antice în țările îndepărtate despre care mulți oameni nu au auzit niciodată ,” ea spus Trump.

Președintele a atras aplauze atunci când și-a folosit puterea ca de comandant-șef pentru a-i absolvi pe „toți cadeții de la restricții pentru infracțiuni de conduită minore, iar acest lucru efectiv imediat”.

Discursul vine pe fondul tensiunilor dintre Trump și armată. Se presupune că Trump a țipat la secretarul Apărării, Mark Esper, pentru că s-a opus cererii sale de a folosi trupele active pentru a potoli revoltele. Între timp, generalul Mark Milley, președintele Camerei comune a șefilor de personal, a declarat că a fost o „greșeală” să-l însoțească pe Trump într-o călătorie la Biserica Sf. Ioan pe 1 iunie, relatează foxnews.com.

Back to top button