OpiniiPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Și dacă vor să dea jos statuia lui Carol I și îl decapitează pe Brătianu pentru că au menținut iobăgia?

Bunăstarea actuală a popoarelor Europei și cea din SUA se datorează în principal succesului trecutului. Ori acesta a fost o bătălie permanentă pe resurse în care cel mai puternic a supus pe cel mai slab.

Și din acest proces istoric avem rezultatele de astăzi, căci dacă omul alb nu ar fi exploatat pe omul negru, atunci cu siguranță că omul negru l-ar fi exploatat pe cel alb.

Să folosești judecata de astăzi pentru a condamna în trecut reprezintă o aberație monumentală și arată gradul ridicat de incultură și ignoranță din societățile democratice.

S-au pierdut multe valori și folosindu-se de libertățile primite, grupări minoritare au început să impună o dictatură, o cezură majorității. Nu mai ai voie să afirmi sau să gândești într-un anumit fel căci ești condamnat prin presa aservită acestora valori globaliste.

Atât nazismul cât și comunismul nu îți permiteau să ai o altă gândire. Cu ce diferă situația de astăzi din statele capitaliste când ușor, ușor s-a introdus cenzura. Există vreo justificare a cenzurii, este aceasta calea spre democrație sau libertatea cuvântului?

În România iobăgia s-a menținut, sub o formă sau alta, până la finele celui de al doilea răboi mondial. Apoi ea a continuat deoarece și în comunism țăranul român tot iobag a rămas pentru alții.

Cu toate acestea din acest trecut a reieșit România, cu bunele și cu relele sale. Ori România este o formă de protecționism a națiunii, sau cel puțin ar trebui să fie.

Cum ai reacționa dacă astăzi statuia lui Carol i ar fi dată jos și cea a lui Brătianu ar fi decapitată, pentru că pur și simplu i-au nedreptățit pe români și i-au menținut în iobăgie?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button