SocialȘtirile 60m.RO

Începând cu 15 iunie se vor relua zborurile dinspre și către 17 țări

Începând cu data de 15 iunie se vor relua zborurile către și dinspre 17 țări, anunță Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Aceștia au decis în ședința de sâmbătă în baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) că de luni, 15 iunie, ora 00:00 se vor elimina măsurile de carantinare/izolare a persoanelor care se întorc în țară din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Conform condițiilor din HG 394/2020 privind declararea stării de alertă, se vor relua zborurile către și dinspre aceste țări.

În fiecare zi de luni, ora 16:00 se va actualiza săptămânal lista cu țările pentru care se vor elimina măsurile de restricție, notează agerpres.ro.

Situația numărului de cazuri din alte țări este monitorizată de INSP care va transmite CNSU în cazul unei evoluții favorabile pe o perioadă de 14 zile, ca țara respectivă să fie eliminată din listă.

Back to top button