Știrile 60m.RO

Esplanada Teatrului „Vasile Alecsandri” din va fi reabilitată şi modernizată. Municipalitatea estimează investiţia la circa 50 milioane lei

Esplanada Teatrului „Vasile Alecsandri” din Iaşi va fi modernizată şi reabilitată în zona parcului dintre instituţia de cultură şi Catedrala Mitropolitană, valoarea investiţiei fiind estimată de către reprezentanţii municipalităţii la aproape 50 de milioane de lei.

Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, a declarat că municipalitatea se află în etapa evaluării singurei oferte primite, din partea SC Trust AVB SRL, la o licitaţie cu o prevedere bugetară de 120.000 lei, fără TVA, pentru încredinţarea serviciilor de proiectare.

Acesta a explicat că valoarea totală a investiţiei este estimată la aproape 50 milioane lei, din care construcţiile şi montajul reprezintă circa 44 milioane lei. Durata estimativă de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Banii ar urma să provină în primă fază de la bugetul local, însă se intenţionează şi accesarea de fonduri europene în vederea finanţării acestei lucrări.

El a precizat că în conformitate cu decizia luată în 2019 în plenul Consiliului Local, municipalitatea nu va construi o parcare subterană în zonă.

Lucrările vor include demolarea fântânilor existente şi realizarea unor fântâni şi construcţii anexe care să fie în conformitate cu normele şi exigenţele actuale în construcţii şi care să îndeplinească în totalitate cerinţele funcţionale şi de confort. Vor fi modernizate aleile şi trotuarele, iar instalaţiile şi finisajele vor fi refăcute integral.

Pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi accesul la teatru se va realiza şi prin trepte, dar şi prin rampe cu panta de 8%. De asemenea, accesul în parcul teatrului se va face prin alei în pantă sau la acelaşi nivel.

Pentru persoanele cu deficienţe de vedere, sistemul de afişaj al istoricului zonei şi plăcile comemorative vor fi scrise şi în sistem Braille. 

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button