SocialȘtirile 60m.RO

Vine revoluția? Lucrăm 10 ore pe zi și la sfârșit suntem datori

În ciuda a tot ceea ce se crede acum 300 de ani oamenii munceau mai puțin, aveau mai mult timp liber și erau mai fericiți.

În ciuda avansului tehnologic colosal din ultima perioadă majoritatea oamenilor muncesc mai mult, mai intens și sunt mai stresați.

Dacă iei în considerare și drumul, omul modern petrece 10 ore la muncă. Puținul timp rămas trebuie alocat treburilor curente și foarte puțin rămâne efectiv liber, pentru el.

Practic muncim toată ziua și apoi dormim.

În ciuda acestei presiuni mari, accentuată și de faptul că tehnologia ne cere să gândim și să reacționăm mai repede, la sfârșitul lunii umanitatea este datoră.

De fapt ce vedem în aceste zile cu protestele din toată lumea sunt doar pretexte. Tehnologia ajută doar oamenii bogați să devină și mai bogați.

Exploatarea este la moment mai accentuată decât acum 300 de ani, fiind amplificată exponențial de birocrațiile statale care consumă cu mult peste ce produc.

Un om modern muncește să trăiască el dar și statul. El oferă jumătate din timpul său și munca sa unei entități fictive.

Se muncește mult și la sfârșitul zilei ești dator. Ceva nu funcționează.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button