SocialȘtirile 60m.RO

Testarea COVID-19 din București nu este un studiu

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că testarea din București pentru depistarea anticorpilor pentru COVID-19 nu este un studiu de referință care va fi luat ăn considerare.

„Nu face parte din studiu. Am înţeles că Institutul Balş a cerut INSP un schelet de studiu sau un eşantion de pacienţi pentru a desfăşura acest studiu la nivelul Bucureştiului. INSP a recomandat un eşantion de 3.800 de persoane, am înţeles că se ajunge la 10.500. Nu este un studiu de referinţă sau ştiinţific pe care noi să îl luăm în considerare”, a declarat la Digi24, ministrul sănătății.

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a declarat miercuri că programul ”Sunt imun la COVID” va fi demarat în București, în colaborare cu Institutul „Matei Balş”, ASSMB şi cele şase primării de sector.

„Metoda de eşantionare a fost elaborată de EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervenţională) în colaborare cu primăriile de sector din Capitală”, declară reprezentanții primăriei, citați de agerpres.ro.

Persoanele testate în mod voluntar vor fi locuitori ai Capitalei selectaţi prin metoda eşantionării într-un număr proporţional cu mărimea sectorului în care locuiesc. Rezultatele vor fi prezentate într-un studiu al Institutului de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.

Back to top button