PoliticăSocialȘtirile 60m.RO

Protest păduri Rădăuți. Telefoane și intimidări ale jandarmeriei române. George Simion dă asigurări

Situație cu totul excepțională: manifestanți ce s-au anunțat pentru protestul de la Rădăuți, împotriva tăierilor ilegale, au fost sunați de angajați ai jandarmeriei sau ai poliției române.

Anunțul a fost făcut de către George Simion, organizatorul evenimentului. În direct acesta a sunat unul dintre plutonierii ce au făcut acest lucru iar informația a fost confirmată.

Practic s-a recunoscut de către un angajat al MAI că poliția și jandarmeria română a sunat cetățeni ai României interesați să participe la manifestația de la Rădăuți împotriva tăierilor ilegale de păduri. Pretextul intervenției a fost acela că se informau cu privire la numărul participanților, asta deși acesta fusese făcut public de către organizatori.

Românii sunați au simțit acest lucru ca pe o formă de presiune din partea angajaților plătiți din banii publici, adică din banii românilor.

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, a afirmat că lumea merge la Rădăuți ca să apere pădurile României și poliția ar trebui să se asigure că nu se mai scoate din pădure lemn tăiat ilegal, nu să cerceteze pe românii de bună credință.

George Simion a dat telefonic asigurări că protestul va fi unul pașnic și a oferit spre exemplu manifestația de la Sebeș de acum trei săptămâni și în care comunicarea și colaborarea dintre participanți și forțele de ordine au fost exemplare, fapt confirmat de către poliția română.

Atunci ne punem și noi întrebarea: forțele de ordine mai reprezintă interesele românilor sau apără interesele lui Flutur, Iohannis, Dragnea sau al companiilor austriece ce au distrus pădurile României?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button