SocialȘtirile 60m.RO

O grupare de hackeri din Vâlcea se ocupa și cu traficul de droguri

O grupare de hackeri din județul Vâlcea, care se ocupau și cu trafic de droguri, este anchetată de DIICOT.

Tribunalul Vâlcea a dispus arestarea a 11 persoane în acest caz, la solicitarea DIICOT.

Gruparea este acuzată că prin fraude informatice online au furat 2,6 milioane de euro în doar un an. Pentru a ascunde banii membrii grupării au achiziționat vile, terenuri și mașini de lux. Ulterior s-au implicat și în traficul de droguri.

Membrii grupării au introdus în țară aproximativ 59 kg cannabis și 1 kg cocaină cu o valoare de piață de 700.000 de euro.

Liderul grupării a fost și el arestat și se numește Marius Iancu.

„Liderul grupării anihilate de anchetatori era un personaj care își lua măsuri de protecție specială, construind o rețea formată din persoane cu cazier, loiale și care au executat întocmai dispozițiile sale, iar în cadrul grupării mecanismele acesteia erau bine cunoscute de către membrii grupării care au acționat în baza regulilor stricte stabilite de către coordonator,” se arată în ancheta citată de ziare.com.

Anchetatorii povestesc cum a ascuns Marius Iancu activitățile infracționare.

„A facut-o în scopul ascunderii și disimulării adevaratei naturi a proprietății și provenienței bunurilor precum și ale drepturilor asupra acestora, și în scopul evident ca în situația în care numitul Iancu Marius să fie tras la răspundere penală familia sa și acesta să se poată bucura în continuare de produsul infracțional,” explică anchetatorii.

Back to top button