Social

Produse bio, retrase de Mega Image și Carrefour. Pot provoca boli grave

Lanțurile de magazine Mega Image și Carrefour România au retras de la vânzare mai multe loturi de chipsuri, după ce s-au detectat urme de alcaloizi tropanici în făina de porumb.

Produse bio, retrase de Mega Image și Carrefour. Mega Image a anunțat că produsele vizate sunt 64984 DLL BIO CHIPS TORTILLA NATUR 150G și 73282 DLL BIO CHIPS TORTILLA CHILI 150G, precizând că tot stocul va fi distrus. De asemenea, Carrefour România a retras două loturi de TORTILLA CHIPS BIO. Lista magazinelor Carrefour care au vândut chipsurile respective este disponibilă pe site-ul ANSVSA.

Clienții sunt sfătuiți să nu le consume, să le distrugă sau să le returneze în magazinele de unde le-au cumpărat.

Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (așa-numitele buruieni) ce cresc sporadic pe suprafețele cultivate cu cereale, cu rol de a îndepărta dăunătorii. Alcaloizii tropanici nu au efect pe termen lung, dar pot duce la tulburări temporare, cum ar fi greață, somnolență și dureri de cap.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button