Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Dezvăluiri la Chișinău: Cum a pozat Dodon în salvatorul națiunii?

Andrei Năstase, liderul PPDA, a făcut o serie de dezvăluiri referitoare la evenimentele politice de la Chișinău din 8 iunie 2019. Potrivit declarațiilor, Igor Dodon, președintele Rep. Moldova, a negociat cu oligarhul Plahotniuc până în ultima clipă, „când și-a dat seama că planurile lui nu se vor îndeplini, datorită conjuncturii naționale și internaționale, a venit la Parlament, la Blocul ACUM, și a pozat în salvatorul națiunii”.

8 iunie 2019 este o zi încărcată de simboluri și semnificații. Este ziua în care regimul sinistru și odios condus de Plahotniuc s-a prăbușit, după 10 ani în care a umilit și sărăcit Moldova și a plasat-o, fără nici o remușcare, la periferia Europei civilizate. Chiar dacă în toți acești ani și eu, alături de alți activiști civici, jurnaliști sau oameni de afaceri ne-am pus la bătaie libertatea, familiile, viața, sănătatea, repet, meritul acestui moment este al poporului Republicii Moldova, nu este meritul unui actor politic anume. Și aici, întăresc afirmația, spunându-vă că nu este nici meritul lui Andrei Năstase, nici al Maiei Sandu și cu atât mai puțin al lui Igor Dodon. Fără oamenii deșteptați ai Moldovei nu se putea face nimic, absolut nimic”, a mai precizat Andrei Năstase.

Amintim că pe 8 iunie 2019, Blocul ACUM (PAS, PPDA) și PSRM semnau un acord de înțelegere temporară, ce prevedea inclusiv votarea unui pachet de legi antioligarhic. Potrivit documentului, Zinaida Greceanîi, devenea președintele Parlamentului de la Chișinău, iar Maia Sandu – premierul Republicii Moldova.

Back to top button