InternaționalȘtirile 60m.RO

Coreea de Nord rupe relațiile cu Coreea de Sud

Coreea de Nord a declarat că va întrerupe marți toate comunicările cu Coreea de Sud și a acuzat țara că a permis activiștilor să trimită pliante anticomuniste peste granița lor.

Agenția de știri de stat a guvernului coreean de Nord a spus că sfârșitul comunicării dintre cele două state le va scuti de contactul „inutil” dintre ele.

Aceștia au adăugat că decizia a fost luată de sora liderului Kim Jong, Kim Yo Jong.

Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord a declarat că pasul va „închide complet toate mijloacele de contact cu Coreea de Sud și va scăpa țara de discuții inutile.”

„Autoritățile sud-coreene s-au implicat în acte ostile împotriva Coreei de Nord de către activiști, încercând să scape de responsabilitate cu scuze urâte”, a declarat agenția de presă.

„Ar trebui să fie obligați să plătească scump pentru asta”, au adăugat ei.

Activiștii din Coreea de Sud – inclusiv refugiații din Nord – au trimis ani buni baloane în Coreea de Nord, care transportă pliante care atacă Nordul și conducerea lui Kim Jong Un.

Săptămâna trecută, Coreea de Sud a promis să interzică activiștilor să zboare baloanele peste graniță – la câteva ore după ce sora lui Kim Jong Un a amenințat că va anula un recent acord bilateral cu Coreea de Sud dacă activitatea va continua.

Kim Yo Jong a emis avertismentul după ce pliante de propagandă ascunse în 500.000 de baloane au fost trimise peste graniță săptămâna aceasta de către mai mulți activiști din Coreea de Nord, notează nypost.com.

Back to top button