InternaționalȘtirile 60m.RO

Joe Biden nu mai susține mișcarea Black Lives Matter

Fostul Vicepreședinte Joe Biden a renunțat la susținerea mișcării Black Lives Matter printr-o declarație difuzată luni de membrii campaniei sale. În declarație acești spun că Biden nu susține tăierea fondurilor poliției, o nouă mișcare care a luat amploare ca urmare a morții lui George Floyd.

„Biden nu crede că poliției ar trebui să li se taie fondurile. El arătat și împărtășește durerea profundă și frustrarea celor care le solicită schimbarea și este determinat să asigure justiția în acest caz și să pună capăt suferinței”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Biden, Andrew Bates, în declarație.

A continuă să spună că Biden, presupusul candidat la președinție din partea democraților, susține ”nevoia urgentă de reformă”, inclusiv finanțare pentru școlile publice, programul de vară, sănătatea mentală și tratarea adicției de substanțe, ”pentru ca ofițerii să fie concentrați pe meseria lor”.

El a solicitat, de asemenea, finanțare mai mare pentru camerele video de corp.

„Există multe departamente de poliție din întreaga țară care caută să realizeze schimbări, dar au nevoie de resurse, iar administrația Trump a făcut obținerea acestor resurse mai dificilă. Acesta este un punct esențial din planul lui Joe Biden de a aduce schimbări masive în sistemul de justiție”, a spus Andrew Bates, fiind citat de nypost.com.

Back to top button