Știrile 60m.RO

Diplomatul român Oana Cristina Popa, șef al Delegației Uniunii Europene în Muntenegru

MAE salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, privind numirea diplomatului român Oana Cristina Popa în poziția de șef al Delegației UE în Muntenegru.

Oana Cristina Popa este, din 2016, ambasador al României în Serbia.

Diplomat de carieră cu o vastă experiență în regiunea Europei de Sud-Est, Oana Popa a deținut, în perioada 2005-2009, funcția de ambasador al României în Croația.

În ceea ce privește activitatea academică și de cercetare, în perioada 2011-2012 a fost bursier postdoctoral al Academiei Române în cadrul Programului European al științelor socio-umane, unde a realizat studii privind istoria proceselor negocierilor de pace din regiunea balcanică după 1990.

„Această numire este o reconfirmare atât a contribuției și expertizei României la nivel european în ceea ce privește zona Balcanilor de Vest, cât și a profesionalismului doamnei ambasador Oana Popa”, a declarat ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Alți trei români ocupă în prezent poziții de șef de Delegație UE: Denisa-Elena Ionete în Niger, Traian Laurențiu Hristea în Mongolia și Cristian Tudor în Kuweit.

Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile de promovare a candidaturilor diplomaților români în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE), pentru a asigura o prezență semnificativă a candidaților români în cadrul diplomației europene, care să reflecte experiența pe care aceștia o dețin în numeroase domenii.

Sursa: www.euroactiv.ro

Back to top button