Opinii

Cozmin Dinu: când stai prea mult pe Facebook și nu știi că în România se taie păduri, nu se omoară negri

Cum se spune, suntem vai de capul nostru și cu pantalonii rupți în fund, dar sprijinim protestele împotriva rasismului din America.

Țara arde și baba se piaptănă, cam așa s-ar traduce ironia unei asemenea solidarități.

Românii au motivele lor să iasă în stradă, dar pare că o parte dintre noi sunt desprinși de realitățile și problemele noastre zilnice.

În timp ce asistăm pe Facebook la ce se întâmplă în America și ne bucurăm de educația oferită de Netflix, încrengătura infracțională organizată în partide politice devalizează țara.

Și asta cel mai bine se vede în tăierile ilegale de păduri, sau legale, adică ascunse în spatele unor legi făcute cu dedicație pentru marile companii prelucătoare de lemn românesc.

Dimensiunea catastrofei din codrii României se vede din satelit și ar fi stârnit furia poporului în orice stat cu o minimă educație civică. În loc să ieșim pentru negrii din America, și foarte bine că o fac americanii, ar trebui să ieșim pentru pădurile noastre, pentru codrii puși la pământ.

Cozmin Dinu este jurnalist, actor și profesor de istorie a teatrului

sursa: www.curierulromanesc.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button