Politică

SURSE. Un lider important îi cere demisia lui Cătălin Drulă. Se anunță noi plecări din USR

Sursele noastre ne spun că sunt probleme în paradis: importanți lideri ai USR s-au adunat în aceste zile la ceas de taină și au în vedere detronarea lui Cătălin Drulă.

Se fac deja jocurile pentru un nou congres iar următoarea conducere va fi cea care va desemna listele pentru alegerile de anul viitor. Tabere nu prea există, la USR există însă multe victime.

Partidul format de Nicușor Dan a pierdut repede din putere după ce s-a dus la guvernare cu PNL. Dintr-un partid anti-sistem s-a dat cu sistemul iar românii i-au penalizat. Astăzi USR cu greu se apropie de 5%, dar are șanse majore să nu mai atingă acest prag.

Concluzia dezbaterilor în cerc restrâns a fost aceea că anul viitor partidul nu își permite o ceartă majoră, așa că cel mai bine ar fi ca lucrurile să fie tranșate chiar acum. Vor fi victime, se vor mai pierde oameni, dar asta nu contează deloc pentru cei care doresc să controleze partidul.

După ce l-a dat afară pe Nicușor Dan, apoi l-a lucrat Machiavelic pe Dan Barna, l-a izolat pe Dacian Cioloș, păpușarul de la USR pregătește o nouă schimbare.

Partidul a pierdut jumătate din parlamentari atunci când Dacian Cioloș a plecat și totul pentru capriciul unui singur om.

Aparent nemulțumirile au legătură cu lipsa de acțiune și implicare din partea lui Cătălin Drulă. Acesta are pretenții multe și foarte puțină implicare , spun unii. Doar aparent, pretexte.

Cătălin Drulă este considerat un om slab, lipsit de energie, fără carismă și incapabil să țină partidul în frâu. Dar nu asta nemulțumește.

Certurile din interiorul USR sunt la ordinea zilei, oamenii din filiale se mănâncă între ei, parlamentarii își părăsesc posturile.

Un congres ar pica numai bine.

Vom vedea dacă păpușarul va găsi o nouă victimă de pus formal președinte sau va opta chiar pentru o asumare directă a conducerii. Nu pare însă atât de curajos.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button