InternaționalȘtirile 60m.RO

Președintele Libanului, apel la unitate națională după izbucnirea unor violențe în Beirut

Michel Aoun, preşedintele Libanului, a făcut apel la unitate naţională, în contextul izbucnirii unor violenţe în unele zone din Beirut între susţinătorii unor partide politice sectariene rivale, scrie Reuters.

„Tăria noastră rămâne în unitatea noastră naţională… Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută reprezintă un semnal de alarmă. Trebuie să lăsăm deoparte disputele noastre politice şi să ne grăbim să conlucrăm pentru a ne relansa ţara din hăul crizelor succesive”, a scris pe contul de Twitter biroul preşedintelui Aoun.

Potrivit sursei, în unele cartiere şi suburbii din Beirut s-au auzit focuri de armă sâmbătă noaptea, în timpul ciocnirilor dintre susţinătorii unor partide rivale. Forţele de securitate au fost desfăşurate în număr mare.

Libanul menţine un echilibru sectar fragil de la războiul civil din perioada 1975-1990 cu facţiuni religioase sprijinite adesea de rivali regionali, aminteşte Reuters.

Câteva sute de protestatari libanezi s-au adunat sâmbătă în centrul Beirutului pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de neputinţa guvernului de a pune capăt prăbuşirii economice a ţării şi au avut loc confruntări cu susţinătorii mişcării şiite Hezbollah.

Back to top button