InternaționalȘtirile 60m.RO

Dispută între Trump și Colin Powell

Președintele Trump l-a numit pe Colin Powell „foarte rigid” duminică – după ce fostul secretar de stat a anunțat că îl va susține pe Joe Biden în cursa pentru președinție.

„Colin Powell, un om regid care a fost responsabil de intrarea noastră în dezastruosul Război din Orientul Mijlociu, tocmai a anunțat că va vota pentru un alt candidat, Joe Biden ”Adormitul”. Nu a spus Powell că Irakul avea „arme de distrugere în masă?” Nu aveau, dar nu tot am plecat la RĂZBOI! ”, A scris Trump pe Twitter la scurt timp după ce Powell a apărut pe CNN.

Powell, care este primul afro-american care a ocupat funcția de președinte a Camerei comune a șefilor și secretarilor de stat comun, s-a alăturat altor foști lideri militari care au criticat comentariile președintelui despre folosirea trupelor americane pentru a opri protestele apărute în urma morții lui George Floyd.

„Avem o Constituție. Și trebuie să respectăm această Constituție. Și președintele s-a îndepărtat de ea ”, a spus Powell.

În mai puțin de o oră, Trump i-a răspuns lui Powell și și-a enumerat realizările.

„Cineva să-i spună vă rog lui Colin Powell cel extrem de supraestimat că am obținut aprobarea a aproape 300 de judecători federali (un record), a două Mari Curți Supreme de Justiție, să reconstruim Armata, pentru programul ”Alegeri pentru veterani”, cele mai mari tăieri de impozite și reglementări, îngrijiri medicale și 2A , și mult mai multe!” a scris Trump pe Twitter.

Powell, care a votat pentru Hillary Clinton în 2016, a declarat că este „mândru” de foștii oficiali militari care au luat cuvântul și că protestele naționale și globale indică faptul că americanii sunt de acord cu ei.

„Cred că ceea ce vedem acum, această mișcare de protest masivă, cea mai mare pe care am văzut-o în viața mea, cred că sugerează că țara este înțeleptă în acest sens și nu vom mai accepta așa ceva”, a spus Powell pentru CNN.

Trump spune că Biden și democrații „radicali” vor să „dezamăgească poliția”
Secretarul Apărării, Mark Esper, a spus că nu va susține propunerea lui Trump de a folosi armata americană pentru a calma protestatarii.

Și generalul Mark Milley, a scris un memoriu forțelor armate amintindu-le de jurământul lor față de Constituție și că responsabilitățile lor sunt de a „proteja viețile și proprietățile, păstra pacea și asigurarea siguranței publice”.

„În calitate de membri ai Forțelor comune – cuprinși din toate rasele, culorile și credințele – întruchipați valorile Constituției noastre. Vă rugăm să reamintiți tuturor trupelor și liderilor noștri că vom păstra valorile națiunii noastre și vom funcționa în concordanță cu legile naționale și cu propriile noastre standarde ridicate de conduită”, a scris Milley.

Nici George W. Bush nu este de acord cu realegerea lui Trump, notează nypost.com.

Back to top button