SocialȘtirile 60m.RO

Laptele şi cornul: De pe băncile şcolilor, pe mesele nevoiaşilor

S-au închis şcolile, dar a rămas laptele. Producătorii implicaţi în programul Laptele şi Cornul au fost nevoiţi să găsească o soluţie. Aveau tone de pachete de lapte pregătite din timp pentru elevi. Ca să nu distrugă produsele, le-au donat prin Banca de Alimente în toată ţara, oamenilor nevoiaşi. Numai în Transilvania 8000 de familii sărace se vor bucura de laptele şcolar.

„În zona Transilvaniei au venit cam 42 de tone, restul a rămas în sud şi în zona Moldovei. Dacă ar fi să cumulăm, cred că 600.000 de bucăţi, care ajung până la 143 de tone în total. În toată reţeaua băncilor de alimente putem ajunge la peste 30.000 de beneficiari”, spune Camelia Gui, preşedintele Băncii pentru Alimente Cluj.

Zeci de tone de lapte au ajuns astăzi la Cluj, dar nu pentru elevi cum se întâmpla în mod obişnuit. Chiar în acest moment pachete întregi cu lapte sunt pregătite să ajungă la oamenii nevoiaşi.

„Ne-am oferit voluntari în acest proiect să ajutăm să ajungă acest lapte, care oricum se arunca, să ajungă la familiile nevoiaşe”, spune Cristi Mura, agent logistică. 

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button