EconomieȘtirile 60m.RO

Românii care au ieșit la pensie în străinătate își vor primi pensiile

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii a anunțat de Ziua Românilor de Pretutindeni, că cei care au ieșit la pensie în stăinătate nu vor mai aștepta cu anii calcularea pensiilor.

„De ziua lor, a românilor de pretutindeni, le spun atât: îi respect, ştiu că muncesc pentru fiecare ban câştigat. Pentru ei, nu am să renunţ la niciun efort pentru a le face viaţa mai uşoară la muncă. De aici, de acasă, de unde mă gândesc zilnic la ce pot să fac mai mult pentru ca ei să simtă că nu sunt uitaţi. Pentru cei care au ieşit la pensie în străinătate, îi asigur că vine curând ziua în care nu vor mai aştepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor. Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate. Şi cu veşnice scuze pentru a explica cum nu se poate. Ba se poate. Indiferent de câtă rezistenţă întâmpin, voi face sistemul să vă respecte. Am tot întrebat dacă a existat o preocupare, în trecut, a miniştrilor PSD, pentru acest subiect. Nimic. Sunt furibunzi când văd că iese la iveală indiferenţa lor”, a declarat ministrul pe pagina sa de facebook fiind citată de agerpres.ro.

Violeta Alexandru spune că a cerut Casei de Pensii să recupereze întârzierile și că va relua discuțiile cu autoritățile din Spania și Italia.

„Este o problemă care implică autorităţile din România dar şi din străinătate. Le mulţumesc românilor care îşi învaţă copiii să vorbească româneşte sau care îi ajută să nu uite limba română. Acest lucru, pentru mine, este de nepreţuit”, a mai scris ministrul.

Back to top button