InternaționalȘtirile 60m.RO

Protestele pentru moartea lui George Floyd au devenit globale

Mii de manifestanți au ieșit pe străzile Londrei, Berlinului și în Toronto în weekend pentru a protesta împotriva morții lui Floyd în timpul unei confruntări cu poliția din Minneapolis, potrivit nypost.com.

Scandând „Black lives matter” și ținând pancarde cu lozinci ca „Justiție pentru George Floyd” și „Rasismul nu are loc”, protestatarii s-au adunat duminică în Trafalgar Square din Londra și au blocat traficul în fața ambasadei SUA. Acestea sunt cele mai mari adunări publice de la impunerea restricțiilor împotriva coronavirus.

„Empatizez mult cu această problemă, dar sunt și surprins de faptul că văd puterea emoției care a adunat oamenii”, a spus preotul Sally Hitchiner, vicar la Biserica St. Martin-in-the-Fields din piață.

„În mod clar, ei nu respectă restricțiile și distanțarea socială, dar cred că există o mare pasiune acolo și le depășește preocupările”, a spus Hiitchiner. „Este o problemă care necesită pasiune, dar, în același timp, există un risc foarte mare în ceea ce fac.”

Mai mulți protestatari au fost arestați conform BBC.

Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luni după ce a fost fixat la sol de către ofițerul de poliție Minneapolis, Derek Chauvin, în ciuda pledoariilor sale repetate pentru aer.

Sâmbătă, protestele au izbucnit în Germania, unde mii de oameni s-au adunat în fața ambasadei SUA de la Berlin, manifestanții au avut pancarde pe care scria „Nu pot să respir”, a declarat NBC News.

Și la Toronto, 4.000 de manifestanți au protestat sâmbătă. Un videoclip postat de jurnalistul Global Toronto, Albert Delitala, pe Twitter, arată manifestanții care merg pe Bulevardul Brunswick din orașul canadian.

Back to top button