EconomieOpinii

Analistul Lulea Marius atrage atenția asupra faptului că România nu va fi capabilă să absoarbă cele 33 miliarde de euro

Analistul Lulea Marius Dorin atrage atenția asupra faptului că România dispune de o oportunitate unică, dar că șansele ca să putem absorbi alocarea actuală de 33 de miliarde de euro este foarte mică.

Este vorba de banii pe care Uniunea Europeană îi acordă fiecărui stat component pentru reducerea efectelor crizei sanitare. României i se alocă o felie generoasă, dar clasa politică incompetentă și numirile pe funcție pe criterii politice vor face ca acest proces să fie un dezastru.

El afirmă că din actualul ciclu bugetar al Uniunii Europene nu am reușit să contractăm nici 30%, iar puținii bani luați sunt în mare parte plăți fixe în domeniul agricol și care se fac la suprafața cultivată. Practic România a avut pe masă zeci de miliarde de euro pe care să îi ducă spre investiții publice și private însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Politicienii români au creat o superbirocrație și au supralegiferat acest domeniu, astfel că autoritățile publice locale și centrale au preferat să nu acceadă aceste fonduri.

sursa: www.adevarul.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button