OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

PSD critică, nu vrea demisia guvernului PNL, dar crește fără să facă nimic

Există o vorbă la români: PSD pierde puterea numai atunci când nu dorește să conducă România.

Guvernul condus de Ludovic Orban este unul minoritar. Conducerea țării este asigurată cu voința PSD, care împreună cu partidele parlamentare satelit dețin majoritatea în cele două camere.

Aflat în picaj cât timp s-a aflat la conducerea țării, cu doar un an înainte de alegeri PSD s-a retras de la guvernarea României. S-a făcut acest pas pentru a se permite consolidarea poziției partidului în opoziție. La putere nu erau atât de buni ca să o facă, așa că au lăsat locul liber pentru PNL și PMP(anexa PNL, ambele partide emanații ale PDL).

PNL crescuse inițial, asumându-și puterea, însă acum a intrat pe curba descendentă și nu se vede nici o soluție pentru a opri acest lucru.

PSD prin Marcel Ciolacu își permite să critice dar fără substanță. Sunt doar vorbe fără conținut din moment ce noi simțim încă efectele guvernării socialiste.

Și nu îl vedem pe Marcel Ciolacu cerând demisia PNL sau să dea vreun vot în cadrul unei moțiuni de cenzură. Situația aceasta este cea care le place, cu PNL la putere.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button