Internațional

Condiţii absurde impuse de Vladimir Putin Occidentului pentru a opri războiul din Ucraina

Mai multe condiţii absurde impuse de Vladimir Putin au fost expuse în discuţia pe care liderul de la Kremlin a avut-o cu Olaf Scholz.

„Rusia este deschisă dialogului cu partea ucraineană, precum şi cu toţi cei care vor pacea în Ucraina. Dar cu condiţia ca toate cererile ruseşti să fie satisfăcute”, a anunţat Kremlinul într-un rezumat al acestei convorbiri care a aut loc „la iniţiativa Germaniei”, conform agenţiei AFP.

Ce condiţii absurde impuse de Vladimir Putin Occidentului pentru a opri războiul din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a reiterat cerinţele: un statut „neutru şi nenuclear” pentru Ucraina, „demilitarizarea sa obligatorie”, „denazificarea sa”, recunoaşterea anexării peninsulei Crimeea de către Rusia şi „suveranitatea” regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, în teritoriile lor administrative, în timp ce rebelii nu controlează în prezent decât o treime din acestea.

Liderul de la Kremlin a mai precizat că „speră că reprezentanţii Kievului vor adopta o poziţie rezonabilă şi constructivă în cursul celei de-a treia runde de negocieri”, prevăzută – potrivit Kievului – în acest weekend.

Putin susţine că bombardamentele asupra Kievului nu există. „Nu sunt decât fabricaţii grosiere ale propagandei”

Mai mult, Vladimir Putin i-a spus cancelarului german că militarii ruşi nu bombardează Kievul şi marile oraşe ucrainene, calificând drept „fabricaţie grosieră” informaţiile despre distrugerile făcute de armata rusă, notează AFP.

„Informaţiile privind pretinsul bombardament asupra Kievului şi asupra altor mari oraşe nu sunt decât fabricaţii grosiere ale propagandei”, i-a transmis Putin lui Scholz, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Preşedintele rus a reiterat că „scopurile şi obiectivele” Moscovei în războiul său cu Ucraina vor fi „fără nicio îndoială atinse”.

În schimb, cel puţin şapte persoane, între care doi copii, au fost ucişi în urma unui atac aerian rusesc asupra unei zone rezidenţiale rurale din regiunea Kiev, a anunţat poliţia ucraineană, citată de Reuters.

Atacul a avut loc în localitatea Markhalivka, situată la numai 10 km de periferia de sud-vest a capitalei ucrainene.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a aprobat vineri, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie în favoarea creării unei comisii internaţionale de anchetă privind încălcările drepturilor omului şi ale dreptului umanitar în Ucraina după invazia rusă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button