PoliticăPrima PaginăSocialȘtirile 60m.RO

Protest la Sebeș împotriva defrișărilor ilegale. Cum se va păstra distanța socială

Astăzi la ora 12 va avea loc la Sebeș un protest împotriva tăierilor ilegale de păduri.

60m.ro susține libertatea de exprimare și adevărul, așa că evenimentul va fi transmis Live. Refuzăm mita de 40 de milioane de euro dată de guvernul român.

În timpul stării de urgență și a stării de alertă mii de poze cu camioane pline de lemn au circulat pe rețelele de socializare. Depozitele companiilor prelucrătoare de lemn sunt arhipline, arătând drama pădurilor din România.

În aceste zile o imagine de la Florești a tăiat răsuflarea românilor: în doar o lună a dispărut o pădure în totalitate, a fost rasă de pe suprafața pământului, asta deși a fost stare de urgență și românii au fost obligați să stea în casă.

Protestul de astăzi este organizat de către George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor.

Protestul va începe la ora 12 și va avea loc în orașul Sebeș cu plecare din fața porții principale de intrare de la Kronoșpan.

Se anunță o prezență numeroasă și din toată țara. La eveniment sunt așteptați și cetățenii din Sebeș nemulțumiți de poluarea din oraș(orașul cu cel mai ridicat procent de persoane bolnave de cancer din România).

Pentru păstrarea măsurilor de distanțare socială George Simion a anunțat un protest inedit: se va sta la mașină. Astfel că cei prezenți vor respecta regulile de distanțare socială, dar în același timp vor putea să își exprime și indignarea față de cancerul României și care cere permanent de mâncare.

12.30 Coloana de autoturisme a plecat de la Kronoșpan și a străbătut tot orașul. Aceasta se întindea pe câțiva kilometri. Presa aservită politic, plătită cu milioane de euro, ca și în cazul Roșia Montană, gazele de șist sau alte proteste ale societății civile a tăcut. Costul acestei tăceri este de 40 de milioane de euro plătiți tot din banii românilor.

11.50. Câteva sute de mașini sunt adunate la Sebeș. Protestul este unul impresionant și a adunat câteva mii de persoane. Manifestanții aveau steaguri tricolore puse pe mașini.

Coloana de autoturisme s-a întins pe câțiva kilometri. Aceasta a străbătut tot orașul.

Depozitele Kronoșpan erau pline de material lemnos, așa cum niciodată nu au fost.

11.30. Românii continuă să se adune la un protest inedit: în mașini.

11.00. Câteva zeci de mașini s-au adunat deja în parcarea Kronoșpan. Acestea au steaguri tricolore la geam. Evenimentul este programat pentru ora 12.00. Se vine din toată țara.

10.30. La eveniment s-a prezentat și Jandarmeria. S-a discutat și s-a stabilit de comun acord cu organizatorul pentru respectarea distanțării sociale; fiecare participant va sta la mașina lui. Nu sunt incidente, jandarmeria a informat civilizat asupra condițiilor de desfășurare. Organizatorul a cerut participanților să stea fiecare la mașina lui și să se poarte masca în contact cu ceilalți.

George Simion a cerut participanților și forțelor de ordine să scoată persoanele care nu respectă condițiile evenimentului, în cazul în care vor apărea provocatori.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button