EconomieȘtirile 60m.RO

Ministrul Finanțelor Publice anunță majorarea pensiilor în septembrie

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice, a declarat vineri că de la 1 septembrie se vor majora pensiile.

Guvernul va stabili procentul că care se vor majora pensiile românilor, luand în calcul bunastarea tuturor.

„În acest moment nu se discută despre procente ale creșterii pensiilor, se discuta despre sustenabilitate, despre stabilitatea și despre echilibrul financiar al României. Aici nu este vorba doar despre pensii. Dumneavoastră scoateți pensiile din contextul cheltuielilor, dar România are foarte multe cheltuieli și facturi de platit în acest an. Toate aceste cheltuieli, toate aceste facturi, depind, bineînțeles, de evoluția economiei, de aceea există acele rectificări bugetare. În acest moment ne permitem ceea ce facem astăzi, acum. Avem un deficit estimat de 6,7% din PIB, pe care îl finanțăm, există încredere că ceea ce facem noi a avut rezultate. Voi prezenta mai multe scenarii premierului și în Guvern în legatură cu cheltuielile, care bineînțeles că includ și pensiile, dar și cu riscurile aferente, pentru că uităm, de fiecare dată, să ne uităm și la riscuri, iar aceste riscuri ne afectează pe toți. Pensiile vor crește la 1 septembrie. Vom vedea, în acest moment se discută mai multe scenarii despre pensii”, a precizat Florin Cîtu, fiind citat de ziare.com.

Ministrul a menționat mai multe cheltuieli presante pentru viitorul României, autostrada Sibiu-Pitești și extinderea Aeroportului Otopeni, fiind printre ele.

„Scoateți din contextul cheltuielilor doar pensiile, dar sunt foarte multe cheltuieli vitale pentru a dezvolta economia: cheltuieli de investiții, cheltuieli pe care le avem în buget pentru Sibiu-Pitești, cheltuieli pentru extinderea Aeroportului Otopeni, și așa mai departe. Toate aceste cheltuieli sunt importante pentru viitorul României, nu doar plata acestor pensii, și ne uităm la toate cheltuielile cu responsabilitate, și vă asigur că vom lua cea mai bună decizie pentru bunăstarea tuturor românilor. Pentru toți românii sunt importante toate cheltuielile din buget. Acolo sunt cheltuieli pentru sănătate, cu medicamentele, cu plata concediilor medicale care n-au fost platite de 4 ani de zile și pe care noi le-am platit acum, sunt rambursări de TVA pe care le facem într-un ritm mult mai alert decât le-a facut vreodată vreun Guvern. Pentru noi, sunt importante toate cheltuielile din buget, pentru ca acest Guvern ia decizii pentru toți românii”, a adăugat Florin Cîtu.

https://60m.ro/s-a-anuntat-data-alegerilor-locale-si-parlamentare/
Back to top button