Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Ministerul Afacerilor Externe critică declarațiile premierului moldovean

După ce europaramentarul român Siegfried Mureșan a criticat într-o postare pe facebook că Republica Moldova a eșuat în gestionarea crizei cauzate de coronavirus, premierul RP. Modova critică România pe facebook.

Ministerul Afacerilor Externe consideră inacceptabil comportamentul premierului moldovean.

„Guvernarea slabă în vremuri liniștite afectează cetățenii în vremurile de criză”, a spus Mureșan care a remarcat că în ultimii cinci ani Republica Moldova „a avut parte de mai multe guverne slabe” care au „destabilizat situația politică din Republica Moldova și au împovărat cetățenii”, motiv pentru care criza COVID-19 a prins Republica Moldova nepregătită.

Deranjat premierul Republicii Moldova a criticat România într-o postare pe facebook.

„Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal. Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc” – a scris premierul Ion Chicu pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă, a catalogat drept inacceptabile declarațiile la adresa României.

„Faţă de declaraţiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora”, a spus MAE.

„MAE român evidenţiază că implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu reprezintă numai o obligaţie pentru Republica Moldova, ci şi garanţia prosperităţii pentru cetăţenii săi. Bunăstarea cetăţenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declaraţii publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcţia construirii unui stat de drept solid şi cu instituţii democratice. Aşa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi şi în viitor un pilon de sprijin pentru cetăţenii Republicii Moldova”, se subliniază în comunicatul citat de agerpres.ro.

https://60m.ro/nelu-tataru-va-semna-protocolul-de-recoltare-de-plasma-autoimuna-de-la-pacientii-vindecati-de-covid-19/
Back to top button