Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Gazoductul Ungheni-Chișinău: Un pas important pentru securitatea energetică a Rep. Moldova

Magistrala de gaze Ungheni-Chișinău urmează a fi finalizată până la 1 august 2020, a anunțat directorul general al Transgaz, Ion Sterian, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, Sergiu Răilean.

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chișinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare și reglare de la Gherăești, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”, a declarat Ion Sterian.

 În perioada ce urmează vor fi modernizate două stații de comprimare și reglare în localitățile Siliștea și Onești din România și instalate două stații de măsurare și reglare a presiunii gazelor la Ghidighici și Tohatin în Rep. Moldova.

De asemenea, oficialii de la București și-au declarat intenția de a contribui la dezvoltarea sistemului național de distribuție a gazelor, inclusiv prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova.

Back to top button