InternaționalȘtirile 60m.RO

Boala inflamatorie asemănătoare cu Kawasaki legată de coronavirus afectează acum adulții

O boală inflamatorie asemănătoare cu Kawasaki legată de coronavirus afectează acum adulții tineri – nu doar copiii, potrivit unui raport.

Medicii din SUA raportează acum pacienți de 20 de ani, relatează nypost.com.

Noua boală, recent numită sindrom inflamator multisistem la copii, sau MIS-C, a afectat un tânăr de 25 de ani la Northwell Health, Long Island Jewish Medical Center, un tânăr de 20 de ani din San Diego și mai mulți pacienți de 20 de ani de la NYU Langone, conform ziarului.

Jennifer Lighter, medic de boli infecțioase pediatrice la NYU Langone, a declarat că MIS-C la copiii mai mici provoacă simptome foarte apropiate de boala tradițională Kawasaki, care inflamează vasele de sânge. Însă la adolescenții care s-au îmbolnăvit văd un răspuns „copleșitor” și mai grav care atacă inima și mai multe organe.

Există cel puțin 157 de cazuri suspecte de MIS-C aflate în probă la New York, dar simptomele pe care medicii le văd acum sunt foarte diferite față de puținii copii care s-au prezentat cu COVID-19 devreme în criză.

De obicei, acei copii aveau afecțiuni preexistente, infecții coronavirus active și probleme cu respirația, dar copiii și adulții tineri care sunt acum examinați pentru MIS-C erau sănătoși înainte de a dezvolta brusc febră, dureri abdominale, greață, vărsături și erupții cutanate.

Mulți dintre pacienți au anticorpi pentru coronavirus, ceea ce înseamnă că anterior au fost infectați. Prevalența anticorpilor în cazurile de MIS-C sugerează că afecțiunile ar putea fi un răspuns imun întârziat, a spus presa.

Jane Burns, medic care conduce Centrul de Cercetare a Bolilor Kawasaki de la Universitatea California din San Diego, este îngrijorată de faptul că boala ar putea fi insuficient diagnosticată la adulți, în primul rând pentru că medicii pentru copii sunt cei mai familiarizați cu ea.

În plus, este dificil să obții imagini clare cu inimile adulților din cauza pereților toracici mai groși, ceea ce face ecografia mai greu de citit.

Peste 20 de state au raportat cazuri de MIS-C, estimându-se că la nivel național totalul a fost de câteva sute, a informat presa.

Deși, deocamdată, boala pare a fi rară, Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor sunt alarmate cu privire la cât de rapid se deteriorează starea de sănătate a pacienților cu MIS-C. Ei solicită părinților să solicite rapid îngrijiri medicale dacă consideră că copilul lor este afectat.

Back to top button