Știrile 60m.RO

Zeci de români au protestat la Bonn față de abuzurile fermierilor nemți. Sindicatele germane au sărit în sprijinul lor

Zeci de români au protestat la Bonn față de abuzurile la care au fost supuși de către fermierii germani.

Muncitorii agricoli, preponderent români, au denunțat condițiile de viață precară și nesanitare. Ei au mai acuzat administratorul de insolvență, care conduce afacerea agricolă Ritter Spargelhof, de reținerea salariilor.

Ziarele germane spun că muncitorii români au fost înghesuiți în condiții total neumane, uneori și câte 4 sau 5 într-o singură cameră insalubră. Asta în condițiile în care pandemia globală a dus la adoptarea unor legi privind distanțarea socială.

Românilor nu li s-au pus la dispoziție materiale pentru igiena personală și au fost obligați să împartă grupuri sanitare cu alte persoane.

Alături de muncitorii români au venit și sindicatele germane, nemulțumite de bătaia de joc la adresa celor care muncesc în domeniul agricol. Acestea au protestat alături de ei.

Românii au acuzat oficialitățile române că nu le-au oferit nici un ajutor și nici o protecție. Au fost trimiși de statul român la muncă, li s-au asigurat culuoare de plecare cu avioane și curse terestre speciale iar acum au rămas fără bani și fără nici o posibilitate de a se putea întoarce acasă

Firma responsabilă de trimiterea în Germania a românilor este din Suceava, în spațiul public apărând informații cu privire la faptul că ea aparține lui Gheorghe Flutur, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

De altfel acesta din urmă anunțase plecarea românilor ca și un mare succes, asta deși Germania era cuprinsă de pandemie și sute de persoane decedau zilnic.

Sume colosale de bani au fost primite de intermediari, însă situația din Germania nu era deloc similară cu cea prezentată atunci când românii au ales să plece.

Infractori conectați la partidele politice își bat joc de români.

sursa: www.tasnimnews.com

https://60m.ro/un-activist-de-mediu-luat-la-bataie-de-un-inspector-al-garzii-de-mediu-suceava/

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button