Știrile 60m.RO

Un activist de mediu luat la bătaie de un inspector al Gărzii Forestiere Suceava. La un pas de moarte

Ce ar trebui să facă Garda de Mediu și Garda Forestieră, inclusiv filiala din Suceava? În primul rând să apare pădurile României.

Garda de mediu și Garda Forestieră sunt instituțiile statului român care ar trebui să sancționeze pe cei care ne taie pădurile în mod ilegal, pe cei care aduc gunoaie din alte state ale Europei și le îngroapă în pământul României, cei care ar trebui să protejeje apele țării ca să fie curate.

Ce aleg însă să facă oamenii care lucrează în instituțiile statului român? Nu doar că sunt complici, dar uneori sunt chiar cei care comit aceste abuzuri. Dacă nu ei, atunci cu siguranță rudele lor apropiate, de sânge, comit fărădelegi și sunt protejați de cei angajați de statul român să facă dreptate. Dar dreptatea trece prin interlopii organizați în partide politice astfel că șefii de la Garda de Mediu sunt numiți politic și nu pe criterii de competență.

Tiberiu Bosutar este un cunoscut activist de mediu. Datorită faptului că a prezentat în spațiul public o sumedenie de nereguli a fost la un pas de moarte. Încurca, așa că s-au gândit inspectorii și rudele lor să îi închidă gura, crezând că pot rezolva totul cu topoare și bâte.

Iată ce spune cel numit Legea Codrului:

„Pentru prima dată în viață, am fost cât pe ce să-mi pierd chiar viața. Am fost atacați cu topoare. Uitați mașina fărămată cu topor. Culmea, cine ne-a atacat? Nacu Mugurel si cu fiul lui, pe drumul public. Inspectorul de la Garda Forestieră Suceava ne-a atacat și ne-a distrus mașina (…) Tocmai cei care trebuiau să apere pădurea țării ne omoară”.

Cine este Nacu Mugurel? O rușine pentru județul Suceava. Ce face Garda Forestieră Suceava? Se face că nu vede și că nu știe nimic, și dacă va afla ceva atunci ne va comunica. Noi știm că o mână spală pe altă și doar așteaptă să iasă din ochii opiniei publice, că poate românii vor uita.

Românii sunt pur și simplu sfidați de autorități. Acesta nu mai este stat ci un grup infracțional organizat. Nu mai poți avea încredere că dreptate va veni din moment ce codrii României dispar cu o extraordinară rapiditate.

Dar vă puteți imagina că fiul inspectorului de la Garda Forestieră deține chiar o firmă de exploatare a lemnului? Sigur că da, căci în România lupul este paznic la oi.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button