SocialȘtirile 60m.RO

Miting de protest la Sebeș pe 23 mai

Marți, la Primăria Sebeș a avut loc întâlnirea pentru susținerea solicitării de eliberare a autorizației pentru protestul din 23 mai împotriva Kronospan și Holzindustrie Schweighofer și a celor care defrișează pădurile România.

Pentru susținerea solicitării au fost prezenți Daniel-Gheorghe Rusu și președintele AUR Sebeș, Heghes Nicolas, inițiatorul cererii fiind Alianța pentru Unirea Românilor Alba.

Întâlnirea a avut loc ”în spatele primăriei, lângă un teren de fotbal, pe motiv că acolo se va ține sedința pendru că în primărie nu era voie”, după cum susține Daniel-Gheorghe Rusu, într-o declarație pe Facebook.

La întâlnire au participat din partea primăriei Sebeș viceprimarul Adrian Bogdan, dar și alți reprezentanți ai instituției, Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și ISU. Primarul localității Dorin Nistor nu a putut fi prezent.

Susținătorii mitingului din 23 mai și-au exprimat intenția de a ”protesta împotriva tăierilor ilegale ale arborilor din România, exportului și importului de masă lemnoasă și împotriva poluării”, declară Daniel-Gheorghe Rusu. Aceștia au făcut apel la moralitatea și omenia reprezentaților intituțiilor abilitate pentru a acorda autorizația pentru protest susținând că nu doresc să încalce în niciun fel legea.

”Am arătat că nu vom încălca legea, iar dacă se va da aviz negativ, vom respecta și vom… anula mitingul. Dar nimeni niciodată nu va putea impiedica oamenii din țara noastră să viziteze Sebeșul în cadru legal. Au concis toți că dacă legea nu se încalcă ei nu au nimic împotrivă, dar dacă se încalcă vor aplica sancțiuni!”, a menționat Daniel-Gheorghe Rusu, la finalizarea întâlnirii.

În așteptarea autorizației, camioane pline cu masă lemnoasă ies din pădurile României și sunt duse la Sebeș la Kronospan și Holzindustrie Schweighofer, zilnic, oră de oră.

Back to top button