SocialȘtirile 60m.RO

Judecătorul Cristi Dănileț sancționat disciplinar

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat decizia în 2019 de a-l sancționa disciplinar pe judecătorul Cristi Dănileț, iar marți Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menținut decizia CSM.

Un complet de cinci judecători ai ICCJ au respins contestația formulată de judecătorul Cristi Dănileț la decizia CSM de a-l sancționa pe o perioadă de 2 luni cu o diminuare de 5% din indemnizaţie.

Motivul cercetării disciplinare a judecătorului a fost o postare pe Facebook acestuia în ianuarie 2019. Postarea a încălcat, potrivit CSM, un articol din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”, notează agerpres.ro.

”Poate că cineva remarcă totuşi succesiunea atacurilor, destructurărilor şi decredibilizărilor la adresa următoarelor instituţii: DGIPI, SRI, SPP, Poliţia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par întâmplătoare după declararea sus şi tare a ‘abuzurilor instituţiilor de forţă’. Ştim cu toţii ce ar însemna lipsirea de eficienţă sau, mai rău, preluarea controlului politic asupra acestor instituţii: servicii, poliţie, justiţie, armată? Şi, apropo de Armată: oare s-a aplecat cineva asupra dispoziţiilor art. 118 alin. (1) din Constituţie potrivit cărora ‘Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea (…) a democraţiei constituţionale’? Ce ar fi dacă într-o zi am vedea armata pe stradă păzind … democraţia, că tot am văzut azi că e în scădere coeficientul?! Nu v-ar surprinde să realizaţi că ar fi … constituţional!? Eu cred că nu vedem pădurea din cauza copacilor”, a postat judecătorul Cristi Dănileț pe contul său de Facebook.

Back to top button