Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Israel: Peste 200 de cetățeni ai Rep. Moldova cer repatrierea de urgență

Peste 200 de cetățeni ai Republicii Moldova sunt blocați în Israel și cer ajutor pentru a fi repatriați de urgență. Potrivit PRO TV Chișinău, aceștia nu mai au unde locui sau cum să se întrețină pe teritoriul Israelului.

În contextul sistării transportului aerian regulat de către autoritățile israeliene, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel a organizat 2 curse charter din Tel-Aviv la Chișinău pentru repatrierea cetățenilor moldoveni aflați în dificultate. Astfel, 219 cetățeni au fost repatriați în Republica Moldova, de la începutul crizei generate de COVID-19, dintre care 159 au fost repatriați cu prima cursă charter pe 31 martie, iar 90 – cu o a doua cursă charter, pe 18 aprilie.

https://60m.ro/sariti-astia-taie-padurea-din-cluj-sub-ochii-nostri/

Recent, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel a anunțat că a intervenit pe lângă autorități pentru organizarea unei noi curse charter în viitorul apropiat, fără a preciza, însă, când o dată anume.

În urmă cu două săptămâni, Guvernul israelian a relaxat măsurile de izolare, permiţând deschiderea mai multor sectoare economice.Din data de 20 martie, transportul aerian din Israel operează la cote extrem de reduse și este utilizat, cu precădere, pentru reîntoarcerea cetățenilor israelieni.

https://60m.ro/un-activist-de-mediu-luat-la-bataie-de-un-inspector-al-garzii-de-mediu-suceava/
Back to top button