Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

COVID-19: Tiraspolul refuză să coopereze cu autoritățile de la Chișinău

Tiraspolul a refuzat să participe la ședința Grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății, care urma să aibă loc astăzi în format video-conferință la sediul Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Grupul de lucru urma să se reunească astăzi la ora 11 și să discute o serie de subiecte legate de modul de gestionare a situației epidemiologice în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, accesul la serviciile medicale, dreptul la sănătate și alte aspecte relevante. Însă, Tiraspolul a anunțat luni seara că nu va participa la ședință, invocând noi motive speculative.

În acest context, Cristina Lesnic, reprezentantul politic al Republicii Moldova în reglementarea transnistreană, și-a exprimat regretul în legătură cu această decizie defectuoasă, care nu permite asigurarea cooperării la nivel de experți în domeniul sănătății pentru a oferi cetățenilor servicii medicale de calitate.

Tiraspolul a refuzat și anterior să discute în cadrul Grupului de lucru pentru ocrotirea sănătății, iar la 10 aprilie, vicepremierul Cristina Lesnic a solicitat convocarea formatului 5+2 pentru a discuta măsurile părții transnistrene pentru limitarea pandemiei de COVID-19.

https://60m.ro/sariti-astia-taie-padurea-din-cluj-sub-ochii-nostri/

Back to top button