Prima PaginăRepublica MoldovaȘtirile 60m.RO

Video. Șpagă luată de președintele Republicii Moldova. Statul capturat

În Republica Moldova a ieșit astăzi în spațiul public o înregistrare în care președintele ia o șpagă de la oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Filmarea a fost postată pe pagina proprie de Facebook de către Iurie Reniță, fost ambasador al Republicii Moldova în România.

În înregistrate se poate vedea cum Vladimir Plahotniuc înmânează o pungă plină cu bani către oamenii lui Igor Dodon. Acesta din urmă încearcă să explice că banii vor fi utilizați pentru plata salariilor(activului de partid PSRM).

Și anul trecut în spațiul public a apărut o înregistrare în care președintele pro-rus Igor Dodon cerea de la Vladimir câteva sute de mii de euro pentru plățile lunare necesare supraviețuirii partidului până vine la putere.

Cu toate acestea justiția din Republica Moldova nu a demarat nici o cercetare. Chiar și după materialul exploziv de astăzi procuratura a comunicat că nu s-a depus plângere penală și trebuie făcut acest lucru pentru a se putea începe cercetarea penală.

Sigur că la nivel internațional Igor Dodon nu mai este un partener de dialog, nici măcar pentru Moscova. Ce președinte al lumii civilizate s-ar vedea cu un conducător total compromis?

Dar vor lua moldovenii atitudine față de acest lucru? Este puțin probabil din moment ce nu doar statul ci și aproape toată presa este conectată la rețeaua de interese de tip interlop ce a pus până pe pământul românesc de la Est de Prut.

În Republica Moldova și Rusia a pierdut controlul asupra oligarhiei politice, chiar dacă lasă impresia că este puternică și face jocurile. În realitate personaje politice dubioase precum Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc controlează totul în mod feudal și singura posibilitate de ieșire din starea actuală o reprezintă unirea cu România.

Back to top button