InternaționalȘtirile 60m.RO

Spania va introduce un venit minim oferit de stat pentru un milion de familii

Spania va deveni prima ţară europeană ce va introduce un program pentru un venit minim garantat. Programul va oferi familiilor sărace o suma de bani lunară.

Ministrul pentru Protecţie Socială din Spania, Jose Luis Escriva, a precizat luni că ministerul va aproba programul pe data de 26 mai, potrivit Reuters.

Escriva a spus că mai mult de 1 milion de familii vor beneficia de program, iar costul total va fi între 3 miliarde şi 3,5 miliarde de euro anual.

Ajutorul va fi acordat şi celor ce muncesc ca un plus, deoarece programul doreşte să încurajeze angajarea nu să ducă la scăderea acesteia.

În Scoţia guvernul cere introducerea venitului minim garantat ca un mecanism împotriva recesiunii care conform Băncii din Anglia va fi cea mai mare din istorie. Ministrul de Finanţe a anunţat că „este timpul” pentru un astfel de program.

Venitul minim garantat ar fi un venit minim garantat lunar de guvern fiecărui cetăţean indiferent de statutul financiar sau de faptul că este angajat sau nu. Guvernul din Marea Britanie nu susţine momentan un astfel de proiect.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button