SocialȘtirile 60m.RO

Guvernul a adoptat o nouă Hotărâre pentru starea de alertă maximă

Luni, în ședința de Guvern, premierul Ludovic Orban, a aprobat o nouă Hotărâre pentru instituirea stării de alertă în baza Legii 55 aprobată săptămâna trecută de Parlament.

Această nouă Hotărâre legiferează aplicarea amenzilor pentru persoanele care nu respectă măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus.

„98% dintre cetățeni respectă regulile, sunt responsabili. Trebuie să îi ferim de unii care se pare că nu înțeleg și se manifestă de multe ori agresiv. (…) Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât șansa de a reveni la normalaitate este mai mare. Pentru a lua noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, trebuie ca măsurile luate acum să nu genereze noi îmbolnăviri, pentru că altfel există riscul să revenim asupra lor. Odată cu adoptarea acestei hotărâri, în baza legii, avem le dispoziție toate instrumentele”, a afirmat Orban, citat de agerpres.ro.

Premierul a declarat că era nevoie de această Hotărâre pentru a nu exista polemici și pentru ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea.

„După o analiză a situaţiei din punct de vedere legislativ am organizat această şedinţă de Guvern pentru a lua decizia de instituire a stării de alertă în conformitate cu prevederile Legii 55 care intră în vigoare începând de astăzi. După cum bine ştiţi, exista temeiul anterior stabilit de ordonanţa 21, în schimb, după intrarea în vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentarii, de polemică privitoare la starea de alertă, pentru ca lucrurile să fie clare şi să nu avem foarte multe dispute şi polemici decizia de a institui starea de alertă prin hotărâre de Guvern în conformitate cu prevederile legii este decizia pe care am adoptat-o”, a declarat acesta.

Ludovic Orban, a declarat că a fost acuzat de aceiași oameni care l-au certat că a dat amenzi, că nu mai dă amenzi acum.

”Nu pot să nu fac o paranteză şi să nu vă spun că am rămas siderat când am văzut oameni care ne acuzau că de ce am dat amenzi cum acum ne acuzau că de ce nu am dat amenzi. Adică, ai bască, n-ai bască… Amenzile sunt instrument prin care cei care nu respectă legea pot fi determinaţi la o conduită corectă. Pentru că o conduită corectă din partea fiecărui cetăţean contribuie la sănătatea publică şi îi fereşte pe oamenii care sunt corecţi, care respectă legea şi regulile, să fie supuşi riscului de infectare”.

Back to top button