EconomieȘtirile 60m.RO

Terasele din Herăstrău care au primit clienți au activitatea suspendată

Sâmbătă spre duminică seara, mulți tineri au luat cu asalt parcul Herăstrău din Capitală pentru a sărbători ridicarea restricțiilor. Câteva terase din zona parcului s-au încumetat să primescă clienți deși le era interzisă desfășurarea activității în lipsa unor reglementări ale măsurilor de protecție necesare în perioada stării de alertă.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a anunțat că celor două terase care au primit clienți li s-a suspendat autorizația de funcționare, relatează agerpres.ro.

„Măsura pe care am aplicat-o este în concordanţă cu realitatea descoperită la faţa locului, şi anume faptul că, deşi era de evidenţă ordonanţa de guvern care pentru această perioadă interzice deschiderea teraselor, până la adoptarea proiectului de lege care va reglementa acest tip de activitate în starea de alertă, aceştia, înţelegând să nu respecte toate aceste obligaţii, au procedat aşa cum s-a putut vedea în filmările puse la dispoziţie de televiziuni. Măsura a fost acea de suspendare a activităţii până pe data 30 a acestei luni”, a precizat viceprimarul.

Cele două restaurante cu terasă au declarat că au servit mâncare în regim takeaway deși ele nu sunt autorizate pentru acest timp de activitate, astfel că le-a fost suspendată autorizația de funcționare pentru terasă.

„Le-am suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terasă, deci nu mai pot desfăşura activităţi afară din restaurant, ca să nu mai spună că dânşii au vândut take away. Ce take away? Ele nu sunt autorizate să vândă mâncare la pachet. Aceste două localuri sunt autorizate pentru vânzarea de alimente în salon sau pe terasă. Conform ordonanţei guvernului, raportat la starea de alertă, nu aveau voie să deschidă aceste puncte de vânzare. (…) Odată cu terminarea stării de alertă, de drept, autorizaţia va fi validă. (…) Dar dacă luni sau marţi intră proiectul de lege care reglementează deschiderea teraselor, tot de drept, ea este validă, dar cu respectarea condiţiilor care vor fi stabilite de Ministerul de Interne şi de Ministerul Sănătăţii”, a adăugat Aurelian Bădulescu.

Back to top button