InternaționalȘtirile 60m.RO

Pandemia în regres puternic în toată Europa. Masca obligatorie

Așa cum specialiștii afirmau încă de la început, pandemia deja bate puternic în retragere. Se pare că totul are legătură cu durata medie de supravietuire a virusurilor la modul general.

În Spania numărul persoanelor decedate a scăzut sub 100.

Purtarea măștilor, atât de blamată înainte, devine în acest moment obligatorie în țările europene. Există state care au introdus și sancțiuni pentru cei care refuză să poarte masca în spațiul public.

La nivel mondial aproape 5 milioane de persoane au fost confirmate pozitiv și puțin peste 3 sute de mii au decedat. În această statistică sunt incluse toate persoanele decedate și la care s-a depistat boala, indiferent care este principalul motiv al decesului.

În Germania rata de tramsmitere a virusului a scăzut sub 1, ceea ce reprezintă o rată foarte bună. Campionatul intern de forbal a repornit dar spectacolul fotbalistic se desfășoară fără ssuporteri în tribună.

În schimb virusul se răspândește cu o viteză uimitoare în America latină. Brazilia este țara cea mai afectată, dar nici în Mexic și Ecuador situația nu este cu mult mai bună.

SUA, RUSIA și Marea Britanie sunt statele din lume cele mai afectate, cu cel mai mare număr de persoane infectate și decedate.

În SUA bătălia electorală depășește deja interesul față de virus. Trump îi face pe democrați responsabili de criza sanitată datorită relațiilor speciale cu China, iar democrații acuză pe Trump că nu a luat măsuri timpurii, așa cum specialiștii au solicitat.

În România se mențin restricții și purtatea măștii în spațiile publice este obligatorie. Cea mai mare parte a activităților comerciale se pot relua.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button