InternaționalȘtirile 60m.RO

Fondurile de șomaj din SUA fraudate de o rețea nigeriană

Se pare că o rețea nigeriană a încasat milioane de dolari în ajutoare de șomaj – fonduri menite să-i ajute pe americanii care au rămas fără locuri de muncă.

Schema de furt complexă și răspândită a folosit date de identificare furate de la cetățeni, inclusiv numere de securitate socială, pentru a depune reclamații false în numele unor angajați care poate nici nu și-au pierdut locul de muncă, potrivit unui raport din New York Times.

Autoritățile federale cred că majoritatea revendicărilor falsificate au fost depuse în statul Washington, deși dovezile sugerează atacuri similare în alte șase state: Florida, Massachusetts, Carolina de Nord, Oklahoma, Rhode Island și Wyoming, se arată într-un memoriu al serviciilor secrete obținut de Times.

Rețeaua ar putea ajunge să fure „sute de milioane de dolari” de la departamentele de șomaj ale statului care au fost complet copleșite de americanii disperați după un venit după terminarea economiilor.

Roy Dotson, un agent special la Serviciul Secret, a declarat pentru The Times că anchetatorii încă încercă să confirme cine se află în spatele atacurilor și unde se operează mai exact.

„Verificăm activ fiecare informație pe care o primim”, a spus Dotson.

Anchetatorii cred că o rețea din Statele Unite este probabil implicată ca intermediar în operațiune.

De asemenea, ei se tem că atacatorii au acces la informații personale de identificare din cauza impactului atât de mare pe care l-au avut asupra sistemelor de șomaj ale statului.

„Se presupune că rețeaua de fraudă din spatele acestui caz are acces la Baza de date a Informațiilor personale de identificare pentru a trimite volumul imens de aplicații observate până acum”, se mai arată în memoriu, potrivit Times.

Semne de fraudă au apărut în toată țara.

Departamentul de muncă din Insulele Rhode a raportat cereri de șomaj suspecte, notează nypost.com.

Și angajați confuzi și proprietari de afaceri din statul Washington au inundat oficialii cu apeluri privind notificările de șomaj care le-au fost trimise, deși nu au formulat pretenții.

„Acesta este o lovitură puternică”, a declarat Suzana LeVine, comisarul Departamentului pentru Securitatea Muncii din statul Washington.

Back to top button