EconomieȘtirile 60m.RO

Arctic își suspendă activitatea după ce 66 de angajați au fost depistați pozitiv

Arctic este cea mai mare fabrică de electrocasnice din România și unul dintre producătorii de top european.

La ultimele teste 66 de angajați au ieși pozitiv și managementul companiei a decis să suspende activitatea fabricii pe o perioadă determinată de timp.

S-a decis ca angajații să nu ia salarii reduse astfel că societatea va acoperi din surse proprii diferența de venit față de șomajul tehnic.

Măsura a fost luată pentru a se putea asigura sănătatea și securitatea angajaților.

„În calitate de lider al pieţei de electrocasnice din România şi de unul dintre cei mai importanţi susţinători ai economiei locale, cu aproximativ 4.000 de angajaţi, compania Arctic prioritizează sănătatea şi siguranţa acestora, a partenerilor de afaceri şi a consumatorilor. La fabrica din Găeşti s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, în urma unei proceduri de testare iniţiată de compania Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai. Arctic a luat decizia de a închide fabrica, cu efect imediat”, se arată într-un comunicat al companiei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button