SocialȘtirile 60m.RO

Terenul pe care este construit Mall Băneasa intră în proprietatea statului

Omul de afaceri Puiu Popoviciul a pierdut procesul în care contesta decizia de confiscare a statului a terenului pe care este amplasat Mallul Băneasa.

Înaltea Curte de Casație și Justiție a respins contestația făcută de omul de afaceri, aflat acum în Londra, împotriva confiscării terenului de 224 de hectare aflat în Nordul Capitalei.

Puiu Popoviciu a fost condamnat în 2017 la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, în dosarul ” Ferma Băneasa”.

„Desființează sentința penală atacată și, în rejudecare, respinge, ca inadmisibilă, contestația la executare formulată de Biroul Executări Penale al Secției I Penale a Curții de Apel București, prin judecatorul delegat, împotriva sentinței penale nr. 267/F din data de 28 decembrie 2018, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția I Penală în dosarul nr. 4445/2/2016.

Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel și Diaconescu Ștefan și de părțile responsabile civilmente S.C. Băneasa Rezidențial SRL, S.C. Băneasa Business & Technology Park SA și S.C. Băneasa Investments SA împotriva aceleiași sentințe penale”, arată instanța.

Terenul pe care este acum amplasat Mall Băneasa, Ambasada SUA și alte magazine ca Mobexpert, Brico Depot, Emag, Carrefour, Ikea și un ansamblu rezidențial de lux, urmează să intre în posesia statului.

Nu se știe momentan ce se va întâmpla cu clădirile amplasate pe terenul de 224 de hectare, unul dintre cele mai scumpe și întinse terenuri din Capitală.

Decizia ICCJ este definitivă, notează ziare.com.

Puiu Popoviciu este arestat în Londra și urmează a fi extrădat, după ce a fugit din țară la prima decizie a instanței.

Back to top button