Politică

ZF: Micile magazine din România din mediul rural şi oraşele mici sunt cuprinse de revoltă, pentru că nu îşi mai pot plăti distribuitorii cu cashul primit de la clienţi

Micile magazine din România din mediul rural şi oraşele mici sunt cuprinse de revoltă, pentru că nu îşi mai pot plăti distribuitorii cu cashul primit de la clienţi, având în vedere că majoritatea plăţilor în aceste zone se fac cash. Miza ar fi, conform calculelor ZF, plăţi de 10 mld. euro pe an. Peste aceasta, se adaugă alte limitări ale tranzacţiilor cash. Peste această nervozitate au survenit informaţii că unele bănci au majorat comisioane/tarife de plăţi şi încasări, de când s-a aflat de noile prevederi şi până în prezent, scrie ZF.

Cineva din Ministerul Finan­ţelor a strecurat în pachetul legislativ prevederi privind limitarea cashului. Cashul este încă foarte utilizat în România, mai ales în zonele electoratului PSD, şi anume mediul rural şi oraşele mici.

Pe de altă parte, deşi există concepţia că în Vest societatea se îndreaptă spre cashless, în Berlin, de exemplu, în multe magazine şi restaurante clienţii sunt avertizaţi că nu se poate plăti decât cash. Explicaţia este că micii retaileri şi restau­rantele se plâng de comisioanele foarte mari care le mănâncă din marja de profit, mai spune ZF.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button