Prima PaginăSocialȘtirile 60m.RO

Se anunță un nou protest pentru sâmbătă la ora 17.00… în toată Țara. Proteste și în SUA, GERMANIA, ANGLIA

Un nou protest se anunță pe rețelele de socializare pentru sâmbătă la ora 17.00. De această dată manifestația nu se va desfășura doar în București ci în toată țara.

Românii sunt nemulțumiți de anularea drepturilor constituționale, închiderea afacerilor antreprenorilor români și pierderea locurilor de muncă.

Mituită cu 40 de milioane de euro, presa declarat tradițională refuză să relateze despre eveniment sau îl prezintă într-o lumină proastă. Redacția 60m.RO și-a propus să relateze echidistant și să apere principiile libertății și dreptății pentru care în 1989 românii au murit în stradă.

Antreprenorul român Viorel Cataramă și-a anunțat prezența la protest. Acesta s-a remarcat prin faptul că s-a dus în comunitatea cea mai afectată de virus cu scopul de a se infecta și a demonstra că este un banal virus. Testele au ieșit însă negative așa că va veni în Piața Victoriei.

Proteste similare au loc deja în toată lumea. În SUA ele sunt cele mai energice și se cere eliminarea restricțiilor de circulație și deschiderea afacerilor locale. Milioane de americani au fost aduși în pragul sărăcie de actuala criză sanitară. Asta în ciuda faptului că vorbim de țara cu cele mai multe persoane infectate și zeci de mii de persoane declarat infectate.

https://60m.ro/protest-victoriei-lucian-mindruta-atac-la-george-simion/

Nemulțumirea generală vine și din faptul că statele ascund adevărata dimensiune a problemei. Toate guvernele lumii fac raportări haotice și declară exagerat numărul de persoane decedate. Nu se raportează cu adevărat numărul de persoane care au decedat ca urmare a virusului ci numărul de persoane decedate care erau și infectate. Între cele două diferența este colosală.

Și nemții au ieșit și vor ieși în stradă. Deja la Berlin se protestează de câteva săptămâni. Germanii sunt nemulțumiți de faptul că economia cea mai puternică din lume a fost închisă și că măsurile de distanțare fizică și limitare a circulației sunt prea dure și nu le respectă libertatea.

Italia a fost puternic afectată de criză. Cu toate acestea s-a stabilit că pe data de 13 iunie campionatul italian de fotbal se va relua. Marile echipe sunt însă nemulțumite de decizia federației italiene de a impune o perioadă de 14 zile de carantină pentru tot stafful dacă un singur jucător este descoperit pozitiv.

https://60m.ro/cat-de-ilegal-a-fost-protestul-de-astazi-din-piata-victoriei/

Anglia este țara cea mai lovită de virus din toată Europa. Cu toate acestea la Oxford se anunță un megaprotest împotriva blocării cetățenilor. Manifestația a fost anunțată pe facebook pentru astăzi la ora 12.00. Îndemnul lansat era următorul: „Alăturați-vă mișcării pentru libertatea Marii Britanii și faceți parte din cea mai mare adunare în masă de la închiderea țării. Spunem că nu la Bill Coronavirus , nu la vaccinurile obligatorii, nu la noua normalitate impusă și nu la blocarea ilegală”. Autoritățile engleze au afirmat că vor interveni dacă va fi cazul. Peste 33 000 de persoane au murit în Marea Britanie.

Ieri a avut loc un protest în București la care au participat sute de persoane. Cosmin Iosub, unul dintre participanți, a scris pe blogul său de pe Curierul Românesc despre atitudinea presei față de eveniment. El l-a acuzat la CTP că este un dezaxat și că în 1990 lăuda intervenția minerilor pentru ca astăzi să îi facă proști și să îi ofenseze pe cei care pașnic își exprimă punctul de vedere. El afirmă că nimic nu s-a schimbat din 1990 încoace.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button