Știrile 60m.RO

Guvernul Ciucă-Ciolacu a aprobat acordarea unui ajutor umanitar gratuit pentru Ucraina în valoare de 562 milioane lei, fără TVA

Executivul a aprobat, miercuri, hotărârea privind scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, în vederea asigurării protecţiei populaţiei în contextul conflictului din Ucraina. Astfel, România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar cu titlu gratuit, constând în acordarea unor produse alimentare, în valoare de 562 milioane lei, fără TVA.

Ajutorul umanitar, în valoare de 562 milioane lei, fără TVA, exclusiv transportul, va consta în acordarea de produse alimentare pentru populaţia puternic afectată de conflictul militar, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Produsele vor fi scoase din rezervele de stat, gestionate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS), iar predarea acestor produse se va realiza pe la punctul de trecere a frontierei Siret, România, Porubne – Ucraina.

Transportul ajutorului umanitar se va efectua cu mijloace de transport ale ANRSPS sau ale operatorilor economici depozitari. Ministerul Afacerilor Externe întreprinde, pe cale diplomatică, demersurile necesare în vedere predării ajutorului la destinaţie, mai indică sursa citată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button