InternaționalȘtirile 60m.RO

Italia va permite călătorii fără restricții începând cu 3 iunie

Călătorii pot pleca din nou în vacanță în Italia începând cu 3 iunie, a anunțat guvernul. Este un pas major pentru Italia, care începe încet să se recupereze. În Italia a fost unul dintre cele mai grave focare de COVID-19 din lume.

Italia va permite călătoriile către și din străinătate începând cu 3 iunie, a anunțat guvernul vineri seara târziu.

Conform decretului aprobat de Cabinetul Italiei, restricțiile vor fi, de asemenea, ridicate în călătoria în Italia – ceea ce înseamnă că rezidenților li se va permite din nou să călătorească liber din regiune în regiune.

Restricțiile privind circulația între regiuni se vor încheia mai devreme pe 18 mai. În declarație s-a subliniat totuși că administrația locală și de stat poate să reduce călătoriile în anumite zone dacă există noi infecții.

Unele regiuni i-au cerut premierului Giuseppe Conte să retragă restricțiile mai devreme, dar Conte a cerut o revizuire treptată a restricțiilor pentru a preveni un al doilea val.

Limitările actuale vor rămâne în vigoare până la vacanța din ziua Republicii Italiei, pe 2 iunie, pentru a preveni deplasările în masă în weekendul vacanței.

Din decretul guvernului nu rezulta imediat dacă măsurile sunt destinate doar rezidenților Uniunii Europene, dar mass-media italiană a raportat vineri că decretul se va aplica persoanelor din UE și din spațiul Schengen.

Surse guvernamentale au declarat cotidianului La Repubblica și agenției de știri Adnkronos că nu va fi obligatoriu ca călătorii să se auto-carantineze la intrarea în Italia după 3 iunie.

Declarația guvernului nu a menționat însă ce măsuri de sănătate și siguranță ar fi așteptate de la călători.

Anunțul a fost o mișcare majoră pentru Italia, deoarece încearcă să redeschidă industria turistică și să salveze o parte din sezonul de vacanță de vară.

Italia a devenit epicentrul coronavirusului în Europa la sfârșitul lunii februarie, adoptând unele dintre cele mai stricte restricții împotriva coronavirusului din lume.

Țara are cel de-al treilea număr de decese din lume după SUA și Marea Britanie, cu peste 31.600 de victime din cauza virusului, deși cazurile noi de COVID-19 au scăzut constant, relatează dw.com.

Back to top button